Hummus met kefta en Libanese salade

Hummus met kefta en Libanese salade

Vandaag gaan we op een imaginair reisje richting Libanon. We maken een heerlijke, zachte hummus met daarbij een krokante frisse rauwkostsalade en heerlijke gebakken kefta. Ga je mee op reis?

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
satéprikker
Ingredientfoto
kikkererwten
Ingredientfoto
tahin

Bereidingswijze

  • Snij de rode ui fijn. Snij de tomaat in blokjes. Snij de komkommer in blokjes. Snij de munt in fijne reepjes. Doe de tomatenblokjes, de komkommerblokjes, de munt en de helft van de rode ui samen in een kom.
  • Pers het sap van de citroen. Meng de helft van het citroensap met de helft van de extra vierge olijfolie, de helft van de komijn en peper en zout in een kommetje en verdeel over de groenten. Laat marineren.
  • Pers de knoflook. Doe het gehakt in een kom, samen met de rest van de fijngesneden rode ui, de geperste knoflook, het paprikapoeder en peper en zout. Meng door elkaar met vochtige handen en vorm er worstjes van op satéprikkers. Dit is de kefta.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de kefta rondom gedurende 8-10 minuten.
  • Laat de aangegeven hoeveelheid kikkererwten uitlekken. Doe de uitgelekte kikkererwten in een kom (of keukenrobot), samen met de tahin, de rest van het citroensap, de rest van de extra vierge olijfolie, de rest van de komijn en peper en zout. Mix tot een romige massa met een staafmixer of in de keukenrobot. Voeg eventueel enkele koffielepels water toe tot je een mooie egale massa verkrijgt. Dit is de hummus.
  • Verdeel de hummus over de borden, schep er de salade bij en leg er per persoon 2 kefta bij en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 komkommer
  • 10 g munt
  • 1 citroen
  • 2 kl komijn
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl paprika­poeder
  • 4 satéprikkers
  • ¾ blik kikkererwten
  • 2 el tahin

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 865 kcal
  • Koolhydraten 47.2 g
  • Suikers 15.06 g
  • Vetten 54.12 g
  • Verzadigde vetten 12.13 g
  • Eiwitten 43.75 g
  • Vezels 15.93 g

Allergenen Lactose, Sesam, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.