Hummus bowl met 'pulled' oesterzwammen en frisse groenten

Hummus bowl met 'pulled' oesterzwammen en frisse groenten

Vandaag trekken we naar het Midden-Oosten met deze heerlijk kruidige hummusbowl. Een kom met smeuïge hummus, afgewerkt met zelfgemaakte pulled oesterzwammen en frisse groenten. Een bom aan smaken en texturen.

Ingrediënten

Ingredientfoto
oesterzwam
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
gerookt paprikapoeder
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
kikkererwten
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
tahin
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
pita­broodje
Ingredientfoto
za'atar

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur de oesterzwammen in fijne reepjes. Meng de olijfolie met de sojasaus, ketchup, het gerookte paprikapoeder, de honing, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en peper en zout in een kom. Meng er de oesterzwamreepjes door.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de oesterzwammen. Zet 15 minuten in de oven, tot de oesterzwammen goudbruin en krokant gebakken zijn.
  • Laat de kikkererwten uitlekken. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen. Doe de uitgelekte kikkererwten in een kom (of keukenrobot), samen met de tahin, het citroensap, de extra vierge olijfolie, de komijn en peper en zout. Mix tot een romige massa met een staafmixer of in de keukenrobot. Voeg eventueel enkele koffielepels water toe tot je een mooie egale massa verkrijgt. Dit is de hummus.
  • Snij de little gem in reepjes. Halveer de kerstomaten.
  • Verhit een antikleefpan zonder vetstof en warm er de pitabroodjes in op. Je kan dit ook in een broodrooster doen. Hou de pitabroodjes warm in aluminiumfolie.
  • Verdeel de hummus in diepe borden. Verdeel daarover de sla, de pulled oesterzwammen en de kerstomaatjes. Strooi er de za'atar over. Snij de pitabroodjes in reepjes en serveer samen met de hummus bowls.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g oesterzwammen
  • 2 el sojasaus
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 1 stick honing
  • 1 blik kikkererwten
  • ½ citroen
  • 1 el tahin
  • 1 kl komijn
  • 2 little gems
  • 125 g kers­tomaten
  • 4 pita­broodjes
  • 2 kl za'atar

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl ketchup
  • 1 kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 875 kcal
  • Koolhydraten 93.47 g
  • Suikers 12.23 g
  • Vetten 36.59 g
  • Verzadigde vetten 5.36 g
  • Eiwitten 32.88 g
  • Vezels 24.81 g

Allergenen Gluten, Soja, Sesam, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.