Honingkip met couscous

Honingkip met couscous

We maken een culinair reisje naar Marokko met een heerlijk snel stoofpotje van kip met honing, sperzieboontjes en walnoten. Daarbij komt fluffy couscous en frisse yoghurt, heerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
walnoot
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
ras el hanout
Ingredientfoto
magere Griekse yoghurt

Bereidingswijze

  • Rooster de walnoten enkele minuten in een droge pan. Hak ze grof en laat afkoelen. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen en halveer ze. Pluk de blaadjes koriander.
  • Kook per persoon 250 milliliter water en los er de kippenbouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de helft van de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen.
  • Snij de kipfilets in reepjes en kruid met peper en zout. Doe de helft van de olijfolie in de pan en bak de kippenreepjes kort op een middelmatig vuur. Voeg de honing toe en laat 4-5 minuten karamelliseren op een zacht vuur.
  • Voeg de tomatenpuree, de ras el hanout en de rest van de olijfolie toe aan de kip. Schenk er de overige kippenbouillon bij en breng aan de kook. Laat dan afgedekt 5 minuten sudderen op een laag vuur.
  • Voeg de boontjes toe aan de stoofpot en kruid bij met peper en zout. Laat onafgedekt pruttelen tot de boontjes beetgaar zijn.
  • Roer de couscous los met een vork en voeg de extra vierge olijfolie toe. Kruid bij met peper en zout. Verdeel de couscous over de borden en schep er de honingkip bij. Werk af met de walnoten, blaadjes koriander en een schepje Griekse yoghurt.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 30 g walnoten
  • 200 g sperziebonen
  • 10 g koriander
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 2 kipfilets
  • 2 sticks honing
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 2 kl ras el hanout
  • ½ potje magere Griekse yoghurt

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 813 kcal
  • Koolhydraten 69.62 g
  • Suikers 14.36 g
  • Vetten 35.87 g
  • Verzadigde vetten 5.04 g
  • Eiwitten 50.16 g
  • Vezels 8.6 g

Allergenen Noten, Selderij, Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.