Honing-sinaasappel wortelen en kikkererwten uit de oven met feta en quinoa

Honing-sinaasappel wortelen en kikkererwten uit de oven met feta en quinoa

Het perfecte Midden-Oosterse vegetarische gerecht? Wel, dit heerlijk bordje dingt alvast mee naar die prijs. In de oven geroosterde zoete wortelen en kikkererwten, met een verrassende honing-sinaasappel-gember marinade. Serveer met quinoa, verkruimelde feta en koriander. Zá-lig!

Ingrediënten

Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
sinaasappel
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
kikkererwten
Ingredientfoto
quinoa
Ingredientfoto
amandel­schilfer
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
feta

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Pers het sap van de sinaasappel(s). Meng de olijfolie met het sinaasappelsap, de knoflook, gember, honing, komijn en een snuf peper en zout.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier. Schil de wortelen en snij ze overlangs in 4 en dan in stukjes van 2 centimeter. Verwijder de schil van de rode ui en snij in partjes (laat de wortel zitten). Laat de kikkererwten uitlekken. Doe de wortelen, kikkererwten en rode ui in een kom en giet er de sinaasappelmarinade over. Meng goed. Schep alles op de bakplaat en spreid goed uit, zodat het in 1 laag ligt. Zet 20 minutein in de voorverwarmde oven, schep halverwege om.
  • Breng per persoon 200 milliliter gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer regelmatig om.
  • Doe de amandelschilfers in een antikleefpan en rooster ze zonder vetstof kort op het vuur, tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan. Pluk de blaadjes koriander. Verkruimel de feta.
  • Schep de quinoa op borden. Schep er de groenten over. Werk af met verkruimelde feta, geroosterde amandelschilfers en blaadjes koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 20 g gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sinaasappel
  • 1 stick honing
  • 2 kl komijn
  • 4 wortelen
  • 1 rode ui
  • ½ blik kikkererwten
  • 130 g quinoa
  • 2 el amandel­schilfers
  • 10 g koriander
  • 100 g feta

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 921 kcal
  • Koolhydraten 86.54 g
  • Suikers 26.66 g
  • Vetten 47.5 g
  • Verzadigde vetten 12.38 g
  • Eiwitten 32.51 g
  • Vezels 20.45 g

Allergenen Noten, Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.