Honing-mosterdkip met waldorfsalade

Klassiekers samenbrengen in nieuwe verrassende combinaties, noem het gerust 1 van onze specialiteiten... Ditmaal geven we de waldorfsalade met rozijnen, appel, selder en walnoten een heerlijke upgrade met lekkere sappige en smaakvolle stukjes kip in een honing-mosterdmarinade. Dit moet je proeven!
Ingrediënten

krielaardappel

selder

appel

walnoot

little gem

knoflook

honing

kipfilet

rozijn
Bereidingswijze
- Was en halveer de krieltjes. Kook ze beetgaar gedurende 12 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
- Snij de selder in fijne blokjes. Snij de appel in staafjes. Hak de walnoten grof. Maak de blaadjes van de little gem los.
- Meng de extra vierge olijfolie met 1/3de van de mosterd, de wittewijnazijn, peper en zout. Zet even opzij.
- Pers de knoflook. Meng de honing met de rest van de mosterd, de knoflook en de helft van de olijfolie in een kommetje. Kruid met peper en zout. Bestrijk de kipfilets rondom met deze saus.
- Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de kipfilets toe. Bak ze goudbruin aan beide kanten. Bestrijk tijdens het bakken met de rest van de saus.
- Schik de blaadjes little gem op de borden en verdeel er de selder, appelstaafjes, grofgehakte walnoten en rozijnen over. Bedruppel met de dressing. Serveer met de gebakken kipfilet en de krieltjes.
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 g krielaardappelen
- 1 stengel selder
- ½ appel
- 30 g walnoten
- 2 little gems
- 1 teentje knoflook
- 1 stick honing
- 2 kipfilets
- 30 g rozijnen
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 1 el olijfolie extra vierge
- 3 kl mosterd
- 1 kl wittewijnazijn
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 733 kcal
- Koolhydraten 60.49 g
- Suikers 22.8 g
- Vetten 33.93 g
- Verzadigde vetten 4.41 g
- Eiwitten 42.69 g
- Vezels 9.95 g
Allergenen Selderij, Noten, Gluten, Soja, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.