Honing-mosterdkip met geroosterde groenten

Honing-mosterdkip met geroosterde groenten

Een lekker stukje kip en een bord vol groentjes, dat wordt een heerlijke gezonde en kleurrijke maaltijd! De kip wordt gemarineerd in een honing-mosterdsausje met knoflook, een zalige combinatie. Ondertussen worden de groentjes geroosterd in de oven. Lekker en gemakkelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Snij de rode ui in partjes. Halveer de courgette in de lengte en snij in plakjes van 1 centimeter dik. Was de zoete aardappel en snij ze in gelijke stukjes als de courgette. Schik de groenten op de bakplaat en besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en schep om. Zet 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Pers de knoflook. Meng de honing met de mosterd, de knoflook en de 1/4de van de olijfolie in een kom. Kruid met peper en zout. Bestrijk de kipfilets rondom met deze saus.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de kipfilets toe. Bak ze 2-3 minuten aan beide kanten. Bestrijk tijdens het bakken met de rest van de saus. Schep de kipfilets uit de pan en leg ze nog 10 minuten mee in de oven, bovenop de groenten. Snij ondertussen de peterselie fijn.
  • Serveer de geroosterde groenten met de honing-mosterd kip. Werk af met fijngesneden peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stick honing
  • 2 kipfilets
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 4 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 663 kcal
  • Koolhydraten 49.47 g
  • Suikers 19.4 g
  • Vetten 32.08 g
  • Verzadigde vetten 4.84 g
  • Eiwitten 40.99 g
  • Vezels 7.52 g

Allergenen Ei, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.