Honing-mosterdkip met geroosterde groenten

Honing-mosterdkip met geroosterde groenten

Een lekker stukje kip en een bord vol groentjes, dat wordt een heerlijke gezonde en kleurrijke maaltijd! De kip wordt gemarineerd in een honing-mosterdsausje met knoflook, een zalige combinatie. Ondertussen worden de groentjes geroosterd in de oven. Lekker en gemakkelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de rode ui in partjes. Halveer de courgette in de lengte en snij in plakjes van 1 centimeter dik. Was de zoete aardappel en snij ze in gelijke stukjes zoals de courgette. Schik de groenten op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en schep om. Zet 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Pers de knoflook. Meng de honing met de mosterd, de knoflook en 1/4de van de olijfolie in een kom. Kruid met peper en zout. Bestrijk de kipfilets rondom met deze saus.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de kipfilets toe. Bak ze 2-3 minuten aan beide kanten. Bestrijk tijdens het bakken met de rest van de saus. Schep de kipfilets uit de pan en leg ze nog 10 minuten mee in de oven, bij de groenten. Hak ondertussen de peterselie fijn.
  • Serveer de geroosterde groenten met de honing-mosterd kip. Werk af met fijngehakte peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 500 g zoete aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stick honing
  • 2 kipfilets
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 4 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 701 kcal
  • Koolhydraten 57.85 g
  • Suikers 20.59 g
  • Vetten 32.12 g
  • Verzadigde vetten 4.84 g
  • Eiwitten 41.51 g
  • Vezels 8.52 g

Allergenen Gluten, Soja, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.