Honing geroosterde wortelen met feta, pijnboompitten en zilvervliesrijst

Honing geroosterde wortelen met feta, pijnboompitten en zilvervliesrijst

Deze heerlijke lauw-warme vegetarische schotel smaakt heerlijk op koude(re) dagen. Een heerlijk kommetje comfort food vol Midden-Oosterse smaken. Gezond, zoet, zuur, kruidig,... Krijg je het er al warm van?

Ingrediënten

Ingredientfoto
zilvervliesrijst
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
ras el hanout
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
rozijn

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en voeg de rijst en een snufje zout toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 20-25 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en snij ze in balkjes. Meng de helft van de honing, de ras el hanout, peper, zout en de olijfolie in een kom. Hussel de wortelen door de marinade. Bedek een bakplaat met bakpapier, schik hierop de wortelen en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schep regelmatig om. Strooi er de laatste 5 minuten de pijnboompitten over.
  • Pers het sap van de citroen en meng met de extra vierge olijfolie en de rest van de honing. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing. Snij de bladpeterselie fijn en verkruimel de feta.
  • Meng de geroosterde wortelen, pijnboompitten, fijngesneden bladpeterselie, rozijnen en de dressing door de zilvervliesrijst. Overstrooi met de feta en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 4 wortelen
  • 2 sticks honing
  • 2 kl ras el hanout
  • 30 g pijnboompitten
  • ½ citroen
  • 10 g blad­peterselie
  • 100 g feta
  • 30 g rozijnen

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 864 kcal
  • Koolhydraten 91.73 g
  • Suikers 29.83 g
  • Vetten 43.63 g
  • Verzadigde vetten 12.2 g
  • Eiwitten 20.55 g
  • Vezels 13.15 g

Allergenen Noten, Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.