Homemade "currywürst" met geroosterde krieltjes en worteltjes

Homemade "currywürst" met geroosterde krieltjes en worteltjes

Vandaag gaan we op reis naar Duitsland en maken we "currywürst"! Een heerlijke braadworst met een verrassend sausje erbij. Geroosterde krieltjes en gestoofde worteltjes maken het (Schlager)feest compleet. Hiervan ga je jodelen van plezier :-).

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
braadworst
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
sojasaus

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was de krieltjes en halveer ze. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de aardappelen. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Schil de wortelen en snij overlangs in 4 en halveer ze. Pel en snij de ui fijn. Doe de wortelen en de ui in een pot. Voeg per persoon 50 milliliter water, een snufje zout en de boter toe. Zet het even op een hoog vuur tot het water kookt, verlaag dan het vuur, zet een deksel op de pot en laat zachtjes pruttelen voor 10 minuten of tot de wortelen gaar zijn. Hak de krulpeterselie fijn.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de braadworsten toe. Bak ze 4-5 minuten per kant. Schep de braadworsten uit de pan en bewaar ze onder aluminiumfolie.
  • Voeg per persoon 50 milliliter water toe aan de pan waarin je de braadworsten gebakken hebt en zet terug op het vuur. Roer de aanbaksels los. Voeg de ketchup, 2/3 van het currypoeder en de sojasaus toe. Meng goed en laat de saus kort inkoken.
  • Serveer de braadworsten met de saus, de krieltjes en de worteltjes. Strooi de rest van het currypoeder over de worst met saus. Werk het gerecht af met fijngehakte peterselie en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g krielaardappelen
  • 6 wortelen
  • 1 ui
  • 2 braadworsten
  • 10 g krul­peterselie
  • 2 kl curry­poeder
  • 2 el sojasaus

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el ketchup
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 948 kcal
  • Koolhydraten 68.33 g
  • Suikers 26.53 g
  • Vetten 54.62 g
  • Verzadigde vetten 17.24 g
  • Eiwitten 38.59 g
  • Vezels 18.09 g

Allergenen Mosterd, Gluten, Soja, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.