Hoisin pulled chicken met paksoi en noedels

Hoisin pulled chicken met paksoi en noedels

Hoisin saus is een Chinese saus op basis van sojabonen, rijstazijn en suiker. Het past heerlijk bij kip. We maken een originele schotel met pulled chicken met hoisin saus, gewokte paksoi en voedzame noedels erbij. Supersnel en gezonder dan de afhaalchinees!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
paksoi
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
eiernoedel
Ingredientfoto
hoisin saus
Ingredientfoto
sesamzaad

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Zet een kookpot, kom, snijplank, mes, schuimspaan en een pan klaar.
  • Doe het gekookte water in de kookpot, voeg een snuf zout toe en breng opnieuw aan de kook. Snij de kip in de lengte in repen en voeg toe aan het kokende water. Laat 6 minuten koken.
  • Snij ondertussen de paksoi in stukken. Verhit de arachideolie in een wok en voeg de paksoi, de chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en per persoon 2 eetlepels water toe. Roerbak 4 minuten en kruid met peper en zout. Snij de lente-ui in ringen.
  • Schep met een schuimspaan de kip uit het water en laat ze kort afkoelen. Breng het water terug aan de kook en voeg de eiernoedels toe. Laat 3 minuten koken en giet dan af.
  • Trek de stukken kip uit elkaar met een vork, doe in een kom en roer er de hoisin saus en de sesamzaadjes door.
  • Serveer de noedels met de paksoi, de hoisin pulled chicken en werk af met de lente-uitjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kipfilets
  • 1 paksoi
  • ½ kl chilivlokken
  • 2 lente-uitjes
  • 150 g eiernoedels
  • 4 el hoisin saus
  • 1 el sesamzaad

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 645 kcal
  • Koolhydraten 73.31 g
  • Suikers 0.61 g
  • Vetten 14.83 g
  • Verzadigde vetten 2.17 g
  • Eiwitten 51.81 g
  • Vezels 5.02 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Sesam, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.