Hete bliksem met kippengehakt

Hete bliksem met kippengehakt

Wie hete bliksem eet, is gewaarschuwd zijn mond niet te verbranden aan deze heerlijke ovenschotel met kruidig kippengehakt, hete appelmoes en aardappelpuree. Goed blazen en genieten is de boodschap!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
gemengde sla

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Schil de appels en snij in blokjes. Verhit 1/3de van de boter in een kookpot en voeg de appelblokjes toe. Laat kort aanbakken en voeg een scheutje water en de suiker toe. Laat stoven tot de appels helemaal gaar zijn.
  • Bak ondertussen het gehakt rul in 1/4de van de boter, voeg het currypoeder toe. Kruid met peper en zout.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de helft van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Verdeel het gehakt over een ovenschaal. Schep er de appelmoes op en daarop de aardappelpuree. Bestrooi met paneermeel en verdeel de rest van de boter in vlokjes hierover. Zet 10 minuten in de oven en laat eventueel nog 5 minuten kleuren onder de grill.
  • Meng de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn en lepel over de gemengde sla. Kruid met peper en zout. Serveer de salade met de hete bliksem.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g bloemige aardappelen
  • 3 appels
  • 300 g kippengehakt
  • 1 el curry­poeder
  • 5 el paneermeel
  • 1 zakje gemengde sla

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 4 el boter
  • 3 el melk
  • 1 el suiker
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1031 kcal
  • Koolhydraten 99.09 g
  • Suikers 35.42 g
  • Vetten 49.2 g
  • Verzadigde vetten 24.14 g
  • Eiwitten 42.63 g
  • Vezels 12.93 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.