Hete bliksem met kippengehakt
Wie hete bliksem eet, is gewaarschuwd zijn mond niet te verbranden aan deze heerlijke ovenschotel met kruidig kippengehakt, hete appelmoes en aardappelpuree. Goed blazen en genieten is de boodschap!
Ingrediënten
gemengde sla
bloemige aardappel
appel
kippengehakt
currypoeder
paneermeel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Was de gemengde sla en laat uitlekken.
- Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
- Schil de appels en snij in blokjes. Verhit 1/4 van de boter in een kookpotje en voeg de appelblokjes toe. Laat kort aanbakken en voeg dan een scheutje water en de suiker toe. Laat stoven tot de appels helemaal gaar zijn.
- Verhit 1/4 van de boter in een antikleefpan en bak ondertussen het kippengehakt samen met het currypoeder. Kruid met peper en zout.
- Giet de aardappelen af en stamp fijn. Voeg 1/4 van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
- Verdeel het gehakt over een ovenschaal. Schep er de appelmoes op en daarop de aardappelpuree. Bestrooi met paneermeel en verdeel de rest van de boter in vlokjes hierover. Zet 10 minuten in de oven en laat eventueel nog enkele minuten kleuren onder de grill.
- Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn en meng door de gemengde sla. Kruid met peper en zout. Serveer de salade met de hete bliksem.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 zakje gemengde sla
- 500 g bloemige aardappelen
- 3 appels
- 300 g kippengehakt
- 2 kl currypoeder
- 5 el paneermeel
Uit jouw keuken
- 4 el boter
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 kl wittewijnazijn
- 3 el melk
- 1 el suiker
- snufje nootmuskaat
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 1070 kcal
- Koolhydraten 109.56 g
- Suikers 46.17 g
- Vetten 48.57 g
- Verzadigde vetten 23.96 g
- Eiwitten 42.08 g
- Vezels 15.67 g
Allergenen Mosterd, Gluten, Sulfiet, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.