Herfstige bladerdeegtaart met geitenkaas

Herfstige bladerdeegtaart met geitenkaas

Heerlijke herfstige geroosterde groenten op een krokante bladerdeegbodem! We maken er een kruidenolie met tijm en honing bij, zodat de groenten ook lichtjes karamelliseren. De geitenkaas zorgt voor een lekker frisse toets. Vegetarisch genieten in de herfst!

Ingrediënten

Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
bladerdeeg
Ingredientfoto
geitenkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de pastinaak in fijne plakjes. Snij de champignons in plakjes. Snij de courgette in balkjes. Maak de blaadjes los van het/de stronkje(s) witloof.
  • Rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng de olijfolie met de tijm, balsamico, honing en peper en zout.
  • Spreid het vel bladerdeeg open op een met bakpapier bedekte bakplaat en prik er rondom gaatjes in met een vork. Schik hierop de plakjes pastinaak, champignon, courgettebalkjes en de de blaadjes witloof. Bedruppel met de kruidenolie en schik er plakjes geitenkaas op. Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal uit de oven, snij in porties en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 pastinaak
  • 125 g champignons
  • ½ courgette
  • 1 stronkje witloof
  • 2 takjes tijm
  • 1 stick honing
  • 1 vel bladerdeeg
  • 100 g geitenkaas

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 791 kcal
  • Koolhydraten 63.95 g
  • Suikers 12.69 g
  • Vetten 50.65 g
  • Verzadigde vetten 19.47 g
  • Eiwitten 17.57 g
  • Vezels 8.28 g

Allergenen Gluten, Lactose, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.