Heek met parmezaankorstje en venkelstoemp

Heek met parmezaankorstje en venkelstoemp

Deze heek met parmezaankorstje is een waar genot voor elke visliefhebber! Dat lekker stukje heek en dan dat heerlijke krokante korstje bomvol smaak, dít moet je echt proberen. Het past perfect bij de subtiele venkelstoemp met nog stukjes venkel in met wat beet aan. Genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
venkel
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
heekfilet
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Haal de boter alvast uit de koeling. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Was de venkel, verwijder de wortel en snij in gelijke kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de venkelblokjes op een matig vuur gedurende 6-8 minuten, tot ze mooi beetgaar en lichtjes gekleurd zijn. Kruid met peper en zout.
  • Neem 2/3de van de boter en meng met de parmezaan en het paneermeel. Kruid de visfilets met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal en verdeel er het parmezaanmengsel over. Zet de ovenschaal 8 minuten in de voorverwarmde oven. Zet nadien nog kort onder de grill van de oven voor een mooi goudgeel korstje.
  • Snij de bladpeterselie fijn, maar hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, de fijngesneden bladpeterselie, peper, zout en nootmuskaat toe en meng er dan ook de blokjes gebakken venkel door.
  • Serveer de venkelstoemp met de heekfilets en werk af met de peterselieblaadjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 venkel
  • 30 g parmezaan
  • 5 el paneermeel
  • 2 heekfilets
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 883 kcal
  • Koolhydraten 81.32 g
  • Suikers 3.79 g
  • Vetten 38.97 g
  • Verzadigde vetten 19.28 g
  • Eiwitten 46.39 g
  • Vezels 10.9 g

Allergenen Lactose, Ei, Gluten, Soja, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.