Heek met broccolipuree en wittewijnsaus

Heek met broccolipuree en wittewijnsaus

Een gerecht dat rechtstreeks uit de betere bistro lijkt te komen, maar dat jij gemakkelijk ook thuis op tafel kan toveren! Een stukje gebakken heek, dat is een heerlijke witte vis, met broccolipuree en een verfijnd wittewijnsausje. Genieten maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
visbouillonblokje
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
heekfilet

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Snij de broccoli in roosjes. Snij ook de steel in stukjes. Kook de aardappelen 20 minuten in gezouten water. Voeg na 10 minuten ook de broccoli toe.
  • Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook en los er de visbouillon in op. Snij de sjalot fijn.
  • Laat 1/3de van de boter smelten in een steelpannetje en stoof de fijngesneden sjalot aan. Voeg na 3 minuten de visbouillon toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de witte wijn toe en laat opnieuw tot de helft inkoken.
  • Giet de aardappelen en broccoli af en stamp fijn. Kruid met peper en zout. Meng er de melk en 1/3de van de boter door. Hou warm.
  • Roer de room door de wittewijnsaus. Kruid met peper en zout. Hou warm op een matig vuur.
  • Dep de visfilets droog en kruid met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een pan, tot ze bruist. Bak de heekfilet 2-3 minuten aan beide kanten, velkant eerst.
  • Serveer de broccolipuree met de gebakken heekfilets en de wittewijnsaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 broccoli
  • ½ visbouillonblokje
  • 1 sjalot
  • 1 brikje lichte room
  • 2 heekfilets

Uit jouw keuken

  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 799 kcal
  • Koolhydraten 54.54 g
  • Suikers 7.71 g
  • Vetten 38.78 g
  • Verzadigde vetten 22.6 g
  • Eiwitten 41.69 g
  • Vezels 15.83 g

Allergenen Schaaldieren, Vis, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.