Hartige taart met gekaramelliseerde ui, peer en geitenkaas

Hartige taart met gekaramelliseerde ui, peer en geitenkaas

Hou jij ook zo van de herfst? Wel, deze heerlijke hartige taart is de herfst op je bord! Krokant gebakken bladerdeeg met stukjes peer, geitenkaas, tijm en gekaramelliseerde ui, een overheerlijke combinatie! Daarbij komt een lekker kruidig slaatje met rucola en krokante hazelnoten. Perfect voor na een lange herfstwandeling...

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
peer
Ingredientfoto
bladerdeeg
Ingredientfoto
geitenkaas
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
hazelnoot
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snij de uien in halve ringen. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de uiringen toe. Laat de uien 10 minuten stoven op een zacht vuur.
  • Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij in partjes. Leg het bladerdeeg met het bakpapier op een bakplaat. Prik gaatjes met een vork in het bladerdeeg. Snij plakjes van de geitenkaas en schik op het vel bladerdeeg. Verdeel er de plakjes peer over. Kruid met peper en zout en verdeel de takjes tijm over het bladerdeeg. Zet 10 minuten in de oven.
  • Voeg 2/3de van de balsamico en de suiker bij de uien. Laat karamelliseren en kruid met peper en zout.
  • Haal de bakplaat uit de oven en schik er de gekaramelliseerde uien op. Zet nog 10 minuten in de oven.
  • Hak de hazelnoten grof. Meng de extra vierge olijfolie met de rest van de balsamico en kruid met peper en zout. Meng de rucola met de hazelnoten en de dressing.
  • Snij de hartige taart in stukken en serveer met het rucolaslaatje erbij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 uien
  • 2 peren
  • 1 vel bladerdeeg
  • 100 g geitenkaas
  • 4 takjes tijm
  • 30 g hazelnoten
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el balsamico
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 952 kcal
  • Koolhydraten 79.92 g
  • Suikers 39.27 g
  • Vetten 60.43 g
  • Verzadigde vetten 20.28 g
  • Eiwitten 17.81 g
  • Vezels 11.45 g

Allergenen Gluten, Lactose, Noten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.