Harissa couscous met halloumi

Harissa couscous met halloumi

Halloumi is een traditionele geitenkaas uit Cyprus. De laatste jaren won deze originele kaas enorm aan populariteit doordat het een prima vleesvervanger is. Het leuke aan deze kaas is dat je hem kan bakken zonder dat hij smelt. Hij kleurt dan mooi goudbruin en past perfect bij allerlei salades of vegetarische burgers. De zachte zoute smaak combineert ook prima met couscous en pittige harissa.

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
halloumi
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
harissa
Ingredientfoto
veldsla

Bereidingswijze

  • Snij de rode ui fijn. Snij de gele paprika in lange reepjes. Snij de halloumi in plakjes.
  • Verwarm een pan met de plantaardige olie. Stoof de ui op een laag vuur, roer regelmatig, totdat de ui mooi glazig is en voeg dan de paprika toe. Kruid met peper en zout.
  • Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Meng de harissa (voeg minder toe als je niet graag pikant eet) met de olijfolie, de helft van de wittewijnazijn, per persoon 1 eetlepel water en de helft van de suiker. Meng goed.
  • Doe de veldsla in de kom met couscous. Voeg 3/4 van de dressing toe en meng goed. Hou de rest van de dressing bij voor het serveren.
  • Voeg de rest van de wittewijnazijn en de rest van de suiker bij de pan met de ui en paprika, laat 2 minuten verder sudderen.
  • Verhit een antikleefpan en bak de halloumiplakjes mooi goudbruin aan beide kanten.
  • Leg de couscous op een bord, dan de ui en paprika, werk af met de halloumi en de resterende dressing.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 225 g halloumi
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 1 kl harissa
  • 1 zakje veldsla

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el plantaardige olie
  • 2 el witte­wijnazijn
  • 2 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 747 kcal
  • Koolhydraten 64.2 g
  • Suikers 14.34 g
  • Vetten 43.26 g
  • Verzadigde vetten 15.97 g
  • Eiwitten 24.27 g
  • Vezels 6.07 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja, Selderij, Pinda, Schaaldieren, Vis, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.