Harira, Marokkaanse linzensoep

Harira, Marokkaanse linzensoep, is het nationale gerecht van het land. Het is een dikke soep die vaak bij het breken van de vasten tijdens de ramadam gegeten wordt, omdat ze zo voedzaam is en veel vitamines bevat. En omdat ze vooral ook zo lekker is, zeker met dat schepje yoghurt en de gegrilde pitabroodjes erbij!
Ingrediënten

ui

knoflook

rode paprika

selder

harissa

tomatenpassata

groentebouillonblokje

rode linzen

kikkererwten

bladpeterselie

pitabroodje

magere Griekse yoghurt
Bereidingswijze
- Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in fijne blokjes. Snij de selder in fijne blokjes.
- Verhit de olijfolie in een kookpot. Voeg de ui toe en laat 2 minuten stoven. Voeg de knoflook, rode paprika, selder en harissa (gebruik minder als je niet van pikant houdt) toe en laat 4 minuten stoven.
- Voeg per persoon 400 milliliter water, de tomatenpassata, de groentebouillon en de linzen toe en breng aan de kook. Laat 17 minuten pruttelen, roer regelmatig om. Giet ondertussen de kikkererwten af en spoel ze. Snij de bladpeterselie fijn.
- Verhit een grillpan en grill de pitabroodjes. Hou ze warm onder aluminiumfolie. Vergeet niet af en toe in de soep te roeren.
- Voeg de kikkererwten toe, kruid met peper en zout en laat nog 3 minuten pruttelen.
- Serveer de soep met een schepje Griekse yoghurt, de bladpeterselie en de gegrilde pitabroodjes.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 2 stengels selder
- 1 kl harissa
- 500 ml tomatenpassata
- 1 groentebouillonblokje
- 100 g rode linzen
- 1 blik kikkererwten
- 10 g bladpeterselie
- 4 pitabroodjes
- 1 potje magere Griekse yoghurt
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 927 kcal
- Koolhydraten 129.91 g
- Suikers 20.49 g
- Vetten 21.17 g
- Verzadigde vetten 4.26 g
- Eiwitten 42.47 g
- Vezels 25.3 g
Allergenen Selderij, Pinda, Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.