Hamrolletjes met asperges

Hamrolletjes met asperges

We hebben de topklassieker hamrolletjes met witloof in een lente-jasje gestoken en er een versie met onze nationale trots, witte asperges, mee gemaakt. Verras jezelf en je tafelgenoten met een heerlijke klassieker met een originele twist. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
witte asperge
Ingredientfoto
emmental
Ingredientfoto
ham
Ingredientfoto
krul­peterselie

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Breng een tweede pot gezouten water aan de kook. Schil de asperges met een dunschiller. Voeg de asperges toe aan het kokende water en draai dan het vuur af. Zet een deksel op de pot en laat de asperges 10 minuten in het hete water garen.
  • Smelt de boter in een pan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk de melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Meng er de helft van de geraspte kaas door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Verwarm de grill van de oven voor op 200 °C.
  • Haal de asperges uit het kookvocht, laat even uitlekken en rol ze dan in een plakje ham. Vet een ovenschaal in met boter of olie en leg de aspergerolletjes erin. Giet er de kaassaus over en strooi er de rest van de kaas over. Laat 10 minuten gratineren onder de grill. Hak de peterselie fijn. Serveer met de gekookte aardappelen en de peterselie erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 1 bussel witte asperge
  • 80 g emmentaler
  • 4 plakjes ham
  • 10 g krul­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 250 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 698 kcal
  • Koolhydraten 62.04 g
  • Suikers 9.19 g
  • Vetten 33.44 g
  • Verzadigde vetten 20.02 g
  • Eiwitten 33.21 g
  • Vezels 10.35 g

Allergenen Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.