Hamburger met zoete aardappelfrieten en uiensaus

Hamburger met zoete aardappelfrieten en uiensaus

Een eenvoudige doordeweekse maaltijd die toch dat tikkeltje meer heeft! Een lekker sappige hamburger met zalige zoetige uiensaus, met daarbij heerlijke zoete aardappelfrietjes en een kruidige rucolasla. Smullen voor jong en oud!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
runds­gehakt
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
parmezaanschilfer

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was en snij de zoete aardappelen (je hoeft ze niet te schillen) in frietjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de helft van de olijfolie. Kruid met peper en zout.
  • Plaats de bakplaat 25 minuten in de oven tot de frietjes krokant en gekleurd zijn. Schep halfweg om.
  • Halveer de uien. Snij 1/4de fijn en de rest in halve ringen.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de uiringen toe. Laat stoven op een matig vuur, tot de uien beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico, peper en zout. Hou nog even apart. Dit is de dressing.
  • Meng het gehakt met de fijngesneden ui en de mosterd. Kruid met peper en zout. Vorm met vochtige handen per persoon een mooie hamburger van het mengsel.
  • Bak de hamburgers aan beide kanten gaar in de pan waarin je de uien gebakken hebt. Schep de hamburgers uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Voeg de gestoofde uien terug toe aan de pan en bestrooi met bloem. Roer goed om en schenk er per persoon 75 milliliter water bij. Verkruimel de runderbouillon erbij. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout. Warm de hamburgers nog kort op in de de saus.
  • Besprenkel de rucola met de dressing en strooi er de parmezaanschilfers over. Serveer samen met de zoete aardappelfrietjes, de hamburgers en de uiensaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g zoete aardappelen
  • 2 uien
  • 200 g runds­gehakt
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 50 g rucola
  • 20 g parmezaanschilfers

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • 1 el bloem
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 725 kcal
  • Koolhydraten 51.77 g
  • Suikers 16.67 g
  • Vetten 44.03 g
  • Verzadigde vetten 6.38 g
  • Eiwitten 26.41 g
  • Vezels 8.99 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.