Hamburger met 'zoete aardappelbroodje' en spiegelei

Hamburger met 'zoete aardappelbroodje' en spiegelei

Een hamburger van het origineelste soort! En bovendien ook nog eens een pak gezonder dan de klassieker. We vervangen het hamburgerbroodje door zoete aardappelkoekjes. Daarbij komt een salade en ook nog een spiegelei. Origineel, koolhydraatarm en beloofd: superlekker!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
bio-ei

Bereidingswijze

  • Schil de zoete aardappelen en rasp ze met een grove rasp. Meng de geraspte zoete aardappel met het maïszetmeel, 1 ei (2 eieren voor 4 personen), peper en zout. Vorm het aardappelmengsel met je handen tot per persoon twee dikke, ronde koekjes.
  • Snij de helft van de rode ui fijn. Snij de rest in halve ringen. Snij de tomaat in plakjes. Maak de blaadjes little gem los.
  • Meng het gehakt met de fijngesneden rode ui en de mosterd. Kruid met peper en zout. Vorm met vochtige handen per persoon een mooie hamburger van het mengsel.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in een antikleefpan en bak de hamburgers aan beide kanten mooi bruin, 2-3 minuten per kant. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Verhit 1/3de van de olijfolie in de pan en bak de zoete aardappelkoekjes 4-5 minuten aan elke kant op een zacht vuur.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een aparte antikleefpan en breek er de eieren in. Bak per persoon een spiegelei. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en warm eventueel de hamburgers nog even op.
  • Bouw torentjes met een zoete aardappelkoekje, de hamburger, enkele plakjes tomaat, enkele blaadjes little gem, rode ui ringen, een schep mayonaise en tenslotte nog een zoete aardappelkoekje en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 2 little gems
  • 200 g gemengd gehakt
  • 3 bio-eieren

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el maïszetmeel
  • 1 kl mosterd
  • 4 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 926 kcal
  • Koolhydraten 50.26 g
  • Suikers 10.69 g
  • Vetten 66.85 g
  • Verzadigde vetten 13.5 g
  • Eiwitten 30.61 g
  • Vezels 7.04 g

Allergenen Ei, Lactose, Gluten, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.