Hamburger met coleslaw en ovenfrietjes

Hamburger met coleslaw en ovenfrietjes

Bij 15gram houden we van echte klassiekers! En daar hoort deze hamburger met coleslaw en ovenfrietjes zeker bij! Coleslaw is een rauwkostsalade op basis van wittekool met mayonaise en rozijntjes die heerlijk smaakt bij een goede klassieke hamburger. Do try this at home!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
wittekool
Ingredientfoto
rozijn
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
hamburger­broodje
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
augurkschijfje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de frietjes. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Schil en snij de appel in fijne blokjes. Meng de wittekool, rozijnen, blokjes appel, de helft van de mayonaise, wittewijnazijn, suiker, peper en zout in een kom. Dit is de coleslaw. Zet koud weg.
  • Snij de tomaat in plakjes. Maak de blaadjes sla los van de little gem. Snij de hamburgerbroodjes open. Snij de helft van de rode ui fijn, de andere helft in ringen. Meng het gehakt met de fijngesneden ui, wat peper en zout en vorm er per persoon een hamburger van.
  • Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de hamburgerbroodjes kort met de snijkant naar onder. Bestrijk de onderkant met wat mayonaise en leg er een blaadje sla op.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de antikleefpan en bak de hamburgers gaar. Schik de hamburgers op de broodjes met sla en leg er een plakje tomaat, augurkschijfjes en enkele rode uiringen op. Dek de hamburger af met het hoedje. Serveer met de ovenfrietjes en de coleslaw.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • ½ appel
  • 200 g wittekool
  • 30 g rozijnen
  • ½ tomaat
  • 1 little gem
  • 2 hamburger­broodjes
  • 1 rode ui
  • 200 g gemengd gehakt
  • 8 augurkschijfjes

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte­wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • 4 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 990 kcal
  • Koolhydraten 91.16 g
  • Suikers 29.89 g
  • Vetten 54.37 g
  • Verzadigde vetten 10.52 g
  • Eiwitten 30.01 g
  • Vezels 13.12 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Sesam, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.