Halloumiburger met uien-tomatenchutney en aardappelwedges

Halloumiburger met uien-tomatenchutney en aardappelwedges

Halloumi is lekker veelzijdig! Deze kaas die je kan grillen kan je bijvoorbeeld ook tussen een burger leggen. Halloumi is erg lekker met iets zoetig bij, daar zorgt de zelfgemaakte uien-tomatenchutney voor. Serveer er knapperige aardappelwedges bij en met deze maaltijd kan je zelfs een doorwinterde carnivoor overtuigen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
halloumi
Ingredientfoto
hamburger­broodje
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in dikke frieten (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de aardappelwedges over. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij de ui in halve ringen. Verwarm de rest van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de uiringen toe. Stoof de uien op een matig vuur, tot ze beginnen te karamelliseren. Snij ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg ze toe aan de uien, samen met de suiker en balsamico en laat verder garen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  • Snij de halloumi in de lengte dwars in grote plakken. Verhit een grillpan of antikleefpan en rooster de hamburgerhelften eerst kort aan. Haal uit de pan en bak of grill de halloumiplakjes aan beide kanten.
  • Bestrijk de onderkant van de hamburgerbroodjes met wat van de uien-tomatenchutney. Leg hierop de gegrilde halloumi en vervolgens rucola. Sluit de hamburgerbroodjes af en serveer met de rest van de uien-tomatenchutney, rucola en de aardappelwedges.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 225 g halloumi
  • 2 hamburger­broodjes
  • 25 g rucola

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamico
  • 2 el suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1004 kcal
  • Koolhydraten 86.9 g
  • Suikers 26.78 g
  • Vetten 53.78 g
  • Verzadigde vetten 21.35 g
  • Eiwitten 36.91 g
  • Vezels 10.06 g

Allergenen Lactose, Gluten, Ei, Soja, Sesam, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.