Grillkaasburger met zoete aardappel

Grillkaasburger met zoete aardappel

Veggieburgers kunnen soms wat saai en droog zijn, maar niet die van 15gram! Zoals deze superoriginele grillkaasburger met zoete aardappel, echt een smaakbom! Daarbij komt nog een frisse yoghurtdressing, een krokant broodje en een lekker slaatje. Echt een vegetarische topper.

Ingrediënten

Ingredientfoto
kikkererwten
Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
grillkaas
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
hamburger­broodje
Ingredientfoto
gemengde sla
Ingredientfoto
pompoen­pitten

Bereidingswijze

  • Laat de kikkererwten uitlekken en weeg de juiste portie af. Schil de zoete aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar gedurende 15 minuten in gezouten water. Giet af en doe ze terug in de kookpot. Laat kort drogen op het vuur, zodat alle vocht verdampt is en voeg de uitgelekte kikkererwten toe.
  • Rasp de grillkaas. Hak de peterselie fijn. Scheid het eiwit van de eierdooier. Het eiwit heb je niet nodig.
  • Snij de komkommer in plakjes. Haal het klokhuis uit de appel en snij in fijne plakjes. Meng de yoghurt met de mayonaise. Meng er de helft van de fijngehakte peterselie door en kruid met peper en zout.
  • Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de hamburgerbroodjes kort met de snijkant naar onder, haal uit de pan.
  • Pureer de zoete aardappelen en kikkererwten met een pureestamper. Meng er de geraspte grillkaas, eierdooier, de bloem en de andere helft van de fijngehakte peterselie door. Breng op smaak met peper en zout. Vorm per persoon een burger van het mengsel.
  • Verhit de plantaardige olie en bak de zoete aardappelburgers mooi goudbruin aan beide kanten.
  • Bestrijk de broodjeshelften met de yoghurtdressing en beleg met blaadjes sla. Leg de burger hierop en dan schijfjes komkommer en appel. Overstrooi met pompoenpitten. Sluit de burgers af en serveer meteen met de rest van de sla en yoghurtdressing.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 120 g kikkererwten
  • 200 g zoete aardappelen
  • 100 g grillkaas
  • 10 g blad­peterselie
  • 1 bio-ei
  • ½ komkommer
  • ½ appel
  • ½ potje magere yoghurt
  • 2 hamburger­broodjes
  • 1 zakje gemengde sla
  • 20 g pompoenpitten

Uit jouw keuken

  • 1 el plantaardige olie
  • 2 el mayonaise
  • 2 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 841 kcal
  • Koolhydraten 69.38 g
  • Suikers 15.42 g
  • Vetten 45.14 g
  • Verzadigde vetten 14.31 g
  • Eiwitten 34.73 g
  • Vezels 9.93 g

Allergenen Lactose, Ei, Gluten, Soja, Sesam, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.