Hachis parmentier met prei

Hachis parmentier met prei

Hachis parmentier is de Franse benaming voor een ovenschotel met gehakt, groenten en een heerlijk laagje aardappelpuree. Puur comfort eten dat het beste smaakt op koude dagen. Een favoriet voor jong en oud!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
emmental

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Snij de prei in ringen. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de prei, ui en knoflook samen aan gedurende 5 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Boter een ovenschaal in en schep de gestoofde prei hier in. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan van de prei en bak het gehakt in 7 minuten. Schep regelmatig om en kruid met peper en zout. Schep het gebakken gehakt bovenop de prei.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, een snufje nootmuskaat, peper en zout toe. Meng goed. Schep de aardappelpuree boven op het gehakt. Strijk mooi glad. Strooi de kaas over de aardappelpuree. Zet de ovenschotel 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel nog kort onder de grill om een mooi goudbruin korstje te krijgen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g bloemige aardappelen
  • 2 stengels prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 40 g emmentaler

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 747 kcal
  • Koolhydraten 44.92 g
  • Suikers 5.33 g
  • Vetten 46.61 g
  • Verzadigde vetten 18.3 g
  • Eiwitten 35.81 g
  • Vezels 6.71 g

Allergenen . Kan sporen bevatten van andere allergenen.