Groentenlasagne

Groentenlasagne

Heb je een dipje? Voel je je wat futloos? Tijd voor een stevige energieboost met een flinke portie groenten! In deze zalige groentenlasagne met ricotta vind je alle vitaminen, mineralen en gezonde bouwstoffen om er weer tegenaan te kunnen. Maar bovenal, laat het je smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
ricotta
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
lasagnevel
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de spinazie grof en pers de knoflook. Doe de ricotta in een kom en meng er de spinazie en de helft van de geperste knoflook door. Kruid met peper en zout.
  • Snij de courgette in plakjes. Snij de ui fijn en de aubergine in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui, de resterende knoflook en de blokjes aubergine aan gedurende 3 minuten. Kruid met peper en zout en voeg de Italiaanse kruiden toe. Stoof nog 1 minuut en voeg de tomatenpassata toe. Laat nog 5 minuten pruttelen.
  • Neem een ovenschaal en doe er wat tomatensaus in. Leg er de helft van de lasagnevellen op (laat ze niet overlappen). Schep de helft van de resterende tomatensaus op de lasagnevellen en leg daarop de helft van de plakjes courgette. Bedek met de helft van de ricottamengeling.
  • Herhaal stap 4 voor een tweede laag van de lasagne. Bestrooi met de gratinkaas en zet 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 g spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 g ricotta
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomaten­passata
  • 4 lasagnevellen
  • 40 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 657 kcal
  • Koolhydraten 79.75 g
  • Suikers 22.02 g
  • Vetten 22.64 g
  • Verzadigde vetten 9.63 g
  • Eiwitten 28 g
  • Vezels 12.63 g

Allergenen Lactose, Gluten, Ei, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.