Groentencurry met granaatappelraita

Groentencurry met granaatappelraita

Een lekker kommetje met een geurige curry, geïnspireerd op de Indische keuken! In dit gerecht gaan aardappelen, venkel, sjalot en aubergine allemaal samen in een stoofpot, op smaak gebracht met garam masala, een heerlijke kruidenmengeling uit India. Terwijl het gerecht staat te pruttelen, maak je een heerlijk frisse raita, dat is een yoghurtsausje met granaatappel.

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
venkel
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
garam masala
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
granaat­appel
Ingredientfoto
Griekse yoghurt

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. Snij de venkel in kleine blokjes. Snij de helft van de sjalotten in plakjes. Pers de knoflook. Snij de aubergine in blokjes. Breng per persoon 120 milliliter water aan de kook.
  • Verhit de olie in een stoofpot of kookpot met dikke bodem. Voeg de sjalot in plakjes en 3/4de van de garam masala toe en roerbak. Voeg na 2 minuten de venkel, de helft van de knoflook en aubergine toe. Roerbak voor 3 minuten. Voeg de tomatenpuree, de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt), de aardappelen en het hete water toe. Roer goed om, kruid met een snufje zout. Zet een deksel op de pot en laat 18 minuten pruttelen.
  • Snij de rest van de sjalotten heel fijn. Snij de munt fijn. Halveer de granaatappel, klop met een houten lepel op de schil en vang de pitjes op. Doe de yoghurt in een kom en voeg de rest van de knoflook, de fijngesneden sjalot, 3/4de van de fijngesneden munt, de granaatappelpitjes en de rest van de garam masala toe en meng. Kruid met peper en zout. Dit is de granaatappelraita.
  • Controleer of de aardappelen gaar zijn. Serveer de vegetarische curry en de granaatappelraita. Werk af met de rest van de munt.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 venkel
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 2 kl garam masala
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 10 g munt
  • ½ granaat­appel
  • 1 potje Griekse yoghurt

Uit jouw keuken

  • 1 el plantaardige olie
  • 1 kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 459 kcal
  • Koolhydraten 71.59 g
  • Suikers 18.27 g
  • Vetten 10.41 g
  • Verzadigde vetten 2.18 g
  • Eiwitten 13.23 g
  • Vezels 14.2 g

Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.