Groentelasagne met rucolaslaatje

Groentelasagne met rucolaslaatje

Een echt groentefestijn, deze koolhydraatarme lasagne met aubergine, courgette, tomaat, een kruidige tomatensaus en mozzarella. Daarbij komt ook nog een fris rucolaslaatje. Lekker vegetarisch en licht genieten, hmmm!

Ingrediënten

Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Snij de aubergine in de lengte in zo dun mogelijke plakken. Trek lange slierten van de courgette met een dunschiller. Snij het zachte binnenste van de courgette in fijne blokjes. Pers de knoflook en snij de ui fijn. Snij de tomaten en mozzarella in plakjes.
  • Verhit 1/3 van de olijfolie in een grillpan of antikleefpan en gril of bak de plakjes aubergine 2-3 minuten per kant. Kruid met peper en zout. Leg op een bord en hou even apart.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Verhit 1/3 van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de ui, de knoflook en de fijngesneden courgette aan gedurende 3 minuten. Kruid met peper en zout en voeg de Italiaanse kruiden toe. Stoof nog 1 minuut en voeg de tomatenpassata toe. Laat nog 5 minuten pruttelen.
  • Neem een ovenschaal, bestrijk met de rest van de olijfolie en leg er een laag van de aubergineplakken en dan een laag courgetteslierten en dan tomatenplakjes op. Kruid met peper en zout. Schep hierop de helft van de tomatensaus en bedek met de helft van de plakjes mozzarella. Herhaal deze stap met de rest van de ingrediënten. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Meng de balsamico met de extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  • Serveer de groentelasagne met de rucola en de dressing erover gesprenkeld.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 aubergines
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomaten­passata
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 803 kcal
  • Koolhydraten 38.57 g
  • Suikers 22.89 g
  • Vetten 54.17 g
  • Verzadigde vetten 19.42 g
  • Eiwitten 34.77 g
  • Vezels 15.36 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.