Groentecurry met linzen en rijst

Groentecurry met linzen en rijst

Een heerlijk hartverwarmend potje gezonde kost, Indische stijl! Maak deze smaakvolle curry met lekker veel groentjes in een half uur klaar en genieten maar. Wie had gedacht dat een vegetarisch, wat zeggen we, veganistisch gerecht zo veel smaak kon hebben?

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
kurkuma
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
groene linzen
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
garam masala
Ingredientfoto
koriander

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de paprika in blokjes. Snij de broccoli in roosjes.
  • Verhit de arachideolie in een stoofpot. Voeg de ui toe en laat 2 minuten stoven. Voeg de broccoli, knoflook, paprika en kurkuma toe. Laat 5 minuten stoven en voeg dan per persoon 200 milliliter water toe en verkruimel er de groentebouillon bij. Roer goed om en laat 10 minuten pruttelen.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Laat de linzen uitlekken en spoel ze om. Voeg de kokosmelk, linzen en garam masala toe aan de stoofpot. Laat nog 3 minuten doorwarmen. Pluk ondertussen de blaadjes koriander. Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Serveer de curry met de rijst en werk af met koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 broccoli
  • 1 kl kurkuma
  • 1 groente­bouillonblokje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik groene linzen
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 kl garam masala
  • 10 g koriander

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 838 kcal
  • Koolhydraten 94.1 g
  • Suikers 15.24 g
  • Vetten 36.68 g
  • Verzadigde vetten 24.7 g
  • Eiwitten 23.56 g
  • Vezels 21.39 g

Allergenen Selderij, Gluten, Soja, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.