Groenteburgers met rodepaprikasaus en aardappelwedges

Groenteburgers met rodepaprikasaus en aardappelwedges

Zet hier je tanden maar in: een lekkere groenteburger met een verrassende rodepaprikasaus, rucola, geroosterde uitjes en aardappelwedges voor erbij. Een vegetarisch hamburgerfeest!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
vegan groenteburger
Ingredientfoto
hamburger­broodje
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
geroosterde ui

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in dikke frieten (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de aardappelwedges. Bedruppel de aardappelwedges met 1/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, schep halfweg om.
  • Snij de rode paprika in blokjes. Snij de sjalot fijn. Pers de knoflook. Verhit 1/3de van de olijfolie in een kookpotje en voeg de sjalot, de knoflook, de rode paprikablokjes en per persoon 2 eetlepels water toe. Laat op een laag vuur zachtjes stoven, een tiental minuten.
  • Leg de hamburgerbroodjes 4 minuten mee in de oven om op te warmen.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de groentenburgers goudbruin gedurende 2-3 minuten per kant.
  • Mix de gestoofde paprika met een staafmixer tot een dikke saus. Voeg, indien nodig, enkele eetlepels water toe. Voeg de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pittig houdt), peper en zout toe.
  • Bestrijk de onderkant van de broodjes met paprikasaus. Leg hierop de burgers. Schik er de rucola op. Strooi er de geroosterde uitjes over. Dek de hamburgers af en serveer met de aardappelwedges en de rest van de paprikasaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 vegan groenteburgers
  • 2 hamburger­broodjes
  • 25 g rucola
  • 2 el geroosterde uitjes

Uit jouw keuken

  • ½ kl cayenne­peper
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 913 kcal
  • Koolhydraten 113.44 g
  • Suikers 10.63 g
  • Vetten 39.56 g
  • Verzadigde vetten 7.41 g
  • Eiwitten 18.25 g
  • Vezels 10.89 g

Allergenen Soja, Gluten, Ei, Sesam, Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.