Groenteburger met salsa verde, frisse salade en geroosterde aardappelen

Groenteburger met salsa verde, frisse salade en geroosterde aardappelen

Een lekkere groenteburger, frisse knapperige salade, geroosterde aardappelen en daarbij een heerlijke versgemaakte salsa verde. Wat een topcombinatie! Geniet van deze smaakvolle vegetarische maaltijd.

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
jalapeñopeper
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
vegan groenteburger

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij de sjalot fijn. Pers de aangegeven hoeveelheid limoen. Meng de sjalot met het limoensap en een snufje zout. Hak de kappertjes grof. Verwijder de zaadjes van de jalapeñopeper(s) en snij fijn. Hak de bladpeterselie fijn. Meng de gemarineerde sjalot met de kappertjes, bladpeterselie en jalapeño. Roer er de extra vierge olijfolie door en kruid met peper en zout. Dit is de salsa verde.
  • Maak de blaadjes los van de little gem. Snij in de lengte in twee. Verdeel over borden. Schil de wortelen en trek met een dunschiller lange slierten van de wortel en de komkommer. Drapeer bovenop de sla.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de groenteburgers goudbruin gedurende 2-3 minuten per kant.
  • Serveer de groenteburgers met de salade, de salsa verde en de geroosterde aardappelen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 sjalot
  • ½ limoen
  • 2 el kappertjes
  • 1 jalapeñopeper
  • 10 g blad­peterselie
  • 2 little gems
  • 2 wortelen
  • ½ komkommer
  • 2 vegan groenteburgers

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 639 kcal
  • Koolhydraten 84.94 g
  • Suikers 11.01 g
  • Vetten 23.92 g
  • Verzadigde vetten 3.3 g
  • Eiwitten 13.22 g
  • Vezels 12.48 g

Allergenen Gluten, Lactose, Vis, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.