Groenteburger met rodepaprikasaus en ovenfrietjes

Groenteburger met rodepaprikasaus en ovenfrietjes

Een kleurrijk en origineel bordje, bomvol lekkere dingen. Een lekkere groenteburger met daarbij een verrassende rodepaprikasaus, een rucolasalade met gemarineerde kerstomaatjes en heerlijke ovenfrietjes. Hier maak je iedereen - inclusief echte carnivoren - blij mee!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
vegan groenteburger

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in frietjes. Je hoeft ze niet te schillen. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de frietjes. Bedruppel ze met 1/4 van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, schep halfweg om.
  • Snij de rode paprika in blokjes. Snij de sjalot fijn. Pers de knoflook. Verhit 1/4 van de olijfolie in een kookpotje en voeg de knoflook, de rode paprikablokjes en de helft van de sjalot toe. Laat op een laag vuur zachtjes stoven, een tiental minuten.
  • Was de rucola en laat uitlekken. Snij de kerstomaten in kwartjes. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico, kruid met peper en zout. Meng met de kerstomaatjes en de rest van de sjalot.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de groenteburgers goudbruin gedurende 2-3 minuten per kant.
  • Mix de gestoofde paprika met een staafmixer tot een dikke saus. Voeg, indien nodig, enkele eetlepels water toe. Voeg de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pittig houdt), peper en zout toe.
  • Schep de ovenfrietjes op de borden. Leg er de rucola bij en daarbovenop de gemarineerde kerstomaten. Leg er de groenteburgers bij. Schep er de paprikasaus over en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g rucola
  • 200 g kers­tomaten
  • 2 vegan groenteburgers

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • ½ kl cayenne­peper
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 638 kcal
  • Koolhydraten 87.09 g
  • Suikers 9 g
  • Vetten 23.2 g
  • Verzadigde vetten 3.33 g
  • Eiwitten 13.13 g
  • Vezels 10.45 g

Allergenen Soja, Gluten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.