Groenteburger met mosterdroomsaus, krieltjes en boontjes

Groenteburger met mosterdroomsaus, krieltjes en boontjes

Een echte klassieker uit grootmoeders keuken, die jij in 15 minuten op tafel kan zetten en in een vegetarisch jasje! Groenteburgers met een mosterdroomsausje, krieltjes en knapperige sperziebonen. Lang leve de (snelle) klassiekers!

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
vegan groenteburger

Bereidingswijze

  • Halveer de krieltjes in de lengte. Breng een pot gezouten water met de krieltjes aan de kook en laat 8 minuten koken.
  • Snij ondertussen de uiteinden van de sperziebonen. Voeg ze toe aan de krieltjes en laat nog 7 minuten koken. Giet af.
  • Maak de mosterdsaus. Breng de witte wijn en per persoon 50 milliliter water samen aan de kook in de steelpan en verkruimel de aangegeven hoeveelheid kippenbouilllon erbij. Laat tot 1/3de inkoken. Verlaag het vuur en doe er de mosterd en de room bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de groenteburgers goudbruin gedurende 2-3 minuten per kant.
  • Serveer de krieltjes en boontjes samen met groenteburgers en de mosterdsaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g krielaardappelen
  • 300 g sperziebonen
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 2 vegan groenteburgers

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 50 ml witte wijn
  • 2 el mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 649 kcal
  • Koolhydraten 86.68 g
  • Suikers 8.09 g
  • Vetten 21.71 g
  • Verzadigde vetten 9.16 g
  • Eiwitten 16.12 g
  • Vezels 10.51 g

Allergenen Selderij, Lactose, Soja, Gluten, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.