Groenteburger met gegrilde courgette, citroen-aïoli en zoete aardappelwedges

Groenteburger met gegrilde courgette, citroen-aïoli en zoete aardappelwedges

Wie zegt dat vegetariërs iets moeten missen? Wanneer je hen in deze zalige groenteburger met gegrilde courgette en citroen-aïoli ziet bijten, zal je jaloers zijn! Ook helemaal geschikt voor flexitariërs dus! Serveer met zoete aardappelwedges en nog wat van die zalige aïoli, en het veggie-feest kan beginnen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
hamburger­broodje
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
vegan groenteburger

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in partjes (wedges). Je hoeft ze niet te schillen. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de zoete aardappelwedges. Besprenkel met 1/3 van de olijfolie en kruid met peper en zout. Leg er ook de ongepelde teentjes knoflook bij. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om. Leg er de laatste 3 minuten de hamburgerbroodjes bij.
  • Snij de rode ui in ringen. Snij de tomaat in plakjes. Snij de courgette in plakjes. Bestrijk de courgetteplakjes met 1/3 van de olijfolie.
  • Verwarm een grillpan en voeg de courgetteplakjes toe. Grill ze aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
  • Haal de ongepelde knoflook uit de oven. Duw het zacht geworden vruchtvlees uit het velletje en plet met een vork. Was en rasp de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap. Doe de mayonaise in een kommetje en meng met de knoflook en citroenzeste. Kruid met peper en zout en voeg naar smaak citroensap toe. Dit is de citroen-aïoli.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de uiringen 5 minuten. Schep de ui naar de zijkant van de pan en bak de groenteburgers, 3 minuten per kant.
  • Bestrijk de onderste helft van de hamburgerbroodjes met de citroen-aïoli en schik er de groenteburger, plakjes gegrilde courgette, plakjes tomaat en de gestoofde ui op. Dek af met de bovenkant van het hamburgerbroodje.
  • Serveer de groenteburger met de zoete aardappelwedges, de rest van de courgette, rode ui en citroen-aïoli.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 hamburger­broodjes
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 1 courgette
  • ½ citroen
  • 2 vegan groenteburgers

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 840 kcal
  • Koolhydraten 89.18 g
  • Suikers 19.76 g
  • Vetten 43.81 g
  • Verzadigde vetten 6.02 g
  • Eiwitten 16.71 g
  • Vezels 6.66 g

Allergenen Ei, Gluten, Sesam, Soja, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.