Groentebouillon met gehaktballetjes en orzo

Groentebouillon met gehaktballetjes en orzo

Een heerlijke soep bomvol groenten, lekker sappige gehaktballetjes en orzo, dat is Griekse pasta, om er een echte maaltijdsoep van te maken. Echt comfort food om op een koude dag naar binnen te lepelen, zo lekker!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
venkel
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
orzo

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Halveer de prei in de lengte, was goed en snij in halve ringen. Schil de wortelen en snij ook in halve maantjes. Snij de selder in fijne stukjes. Snij de venkel in fijne stukjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  • Verhit de olijfolie in een grote kookpot. Voeg de fijngesneden ui, venkel, prei, selder en wortel toe. Laat 5 minuten stoven op matig vuur onder deksel. Breng ondertussen per persoon 600 milliliter water aan de kook in een waterkoker.
  • Voeg de tijm en het hete water bij de groenten. Verkruimel er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Rol ondertussen balletjes van het gehakt.
  • Voeg na 15 minuten de orzo toe. Roer regelmatig om, zodat de orzo niet aan de bodem kleeft. Voeg na 3 minuten ook nog de gehaktballetjes toe. Laat nog 5 minuten pruttelen. Kruid de soep eventueel nog af met peper en zout en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 wortelen
  • 2 stengels selder
  • ½ venkel
  • 2 takjes tijm
  • 1 groente­bouillonblokje
  • 300 g gemengd gehakt
  • 125 g orzo

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 693 kcal
  • Koolhydraten 68.14 g
  • Suikers 16.21 g
  • Vetten 27.72 g
  • Verzadigde vetten 8.64 g
  • Eiwitten 38.75 g
  • Vezels 13.51 g

Allergenen Selderij, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.