Grillkaasburger met uien-tomatenchutney en aardappelwedges

Grillkaas is lekker veelzijdig! Deze kaas die je kan grillen kan je bijvoorbeeld ook tussen een burger leggen. Grillkaas is erg lekker met iets zoetig bij, daar zorgt de zelfgemaakte uien-tomatenchutney voor. Serveer er knapperige aardappelwedges bij en met deze maaltijd kan je zelfs een doorwinterde carnivoor overtuigen!
Ingrediënten

vastkokende aardappel

ui

tomaat

grillkaas

hamburgerbroodje

rucola
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in dikke frieten (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de aardappelwedges over. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
- Snij de ui in halve ringen. Verwarm de rest van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de uiringen toe. Stoof de uien op een matig vuur, tot ze beginnen te karamelliseren. Snij ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg ze toe aan de uien, samen met de suiker en balsamico en laat verder garen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
- Snij de grillkaas in de lengte dwars in grote plakken. Verhit een grillpan of antikleefpan en rooster de hamburgerhelften eerst kort aan. Haal uit de pan en bak of grill de grillkaas aan beide kanten.
- Bestrijk de onderkant van de hamburgerbroodjes met wat van de uien-tomatenchutney. Leg hierop de grillkaas en vervolgens rucola. Sluit de hamburgerbroodjes en serveer met de rest van de uien-tomatenchutney, rucola en de aardappelwedges.
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 g vastkokende aardappelen
- 1 ui
- 2 tomaten
- 200 g grillkaas
- 2 hamburgerbroodjes
- 25 g rucola
Uit jouw keuken
- 3 el olijfolie
- 1 el balsamico
- 2 el suiker
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 955 kcal
- Koolhydraten 85.35 g
- Suikers 25.37 g
- Vetten 50.6 g
- Verzadigde vetten 19.33 g
- Eiwitten 33.85 g
- Vezels 9.49 g
Allergenen Lactose, Ei, Gluten, Sesam, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.