Grillkaas met ratatouille uit de oven en rucoladressing

Grillkaas met ratatouille uit de oven en rucoladressing

Een waar vegetarisch feest, dit goed gevulde bord met gebakken grillkaas, een geroosterde ratatouille van verschillende groenten en aardappelen en een frisse, originele dressing van rucola. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
rozemarijn
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
grillkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en halveer de krieltjes. Pel en snij de rode ui in kwartjes. Snij de paprika in reepjes. Snij de courgette in frietjes. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak fijn.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de krieltjes, reepjes paprika, rode ui en courgette hierop. Strooi de fijngehakte rozemarijn erover, besprenkel met de olijfolie, peper en zout en meng goed door elkaar. Zet 25 minuten in de oven.
  • Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit. Hak de helft van de rucola grof. Meng het citroensap, de zeste, de grofgehakte rucola en de extra vierge olijfolie en mix tot een groene dressing. Kruid met peper en zout.
  • Snij de grillkaas in plakjes. Verhit een antikleefpan en bak de grillkaas goudbruin aan beide kanten.
  • Serveer de ratatouille met de gebakken grillkaas, de rest van de rucola en de dressing erover gedruppeld.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 2 takjes rozemarijn
  • ½ citroen
  • 50 g rucola
  • 200 g grillkaas

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 871 kcal
  • Koolhydraten 55.2 g
  • Suikers 17.08 g
  • Vetten 55.71 g
  • Verzadigde vetten 20.42 g
  • Eiwitten 31.42 g
  • Vezels 12.15 g

Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.