Griekse wraps met kip en tzatziki
Oh wat zijn wij fan van wraps! Een hartige pannenkoek bomvol heerlijke smaken en texturen. Ditmaal gaan we de Griekse toer op met gebakken reepjes kipfilet en een heerlijk yoghurtsausje met rode ui en komkommer: tzatziki. Maak er een gezellige en lekkere avond van!
Ingrediënten
komkommer
knoflook
magere Griekse yoghurt
little gem
rode ui
kipfilet
tortilla
Bereidingswijze
- Was de komkommer en rasp de helft ervan met een grove rasp. Leg de geraspte komkommer in een zeef, bestrooi met wat zout en laat het overtollige vocht uitlekken. Pers de knoflook.
- Knijp de komkommer nog eens goed uit en doe in een kom. Meng er de yoghurt en de helft van de wittewijnazijn door. Voeg de knoflook toe en breng op smaak met peper.
- Snij de rest van de komkommer in balkjes. Maak de blaadjes los van de little gems. Snij de rode ui in halve ringen en besprenkel ze met de rest van de wittewijnazijn. Snij de kip in reepjes.
- Haal de tortilla's uit de verpakking. Warm ze op in de microgolfoven of in een antikleefpan. Houd warm onder aluminiumfolie.
- Verhit de olijfolie in de antikleefpan en bak de reepjes kipfilet goudbruin in 7-8 minuten. Kruid met peper en zout.
- Bestrijk de tortilla's met de tzatziki. Schik hierover de reepjes kip, de komkommer, de rode uiringen en de blaadjes little gem. Rol de tortilla op en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 komkommer
- 1 teentje knoflook
- 1 potje magere Griekse yoghurt
- 2 little gems
- 1 rode ui
- 2 kipfilets
- 4 tortilla's
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 2 kl wittewijnazijn
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 588 kcal
- Koolhydraten 53.49 g
- Suikers 13.4 g
- Vetten 17.89 g
- Verzadigde vetten 6.06 g
- Eiwitten 46.99 g
- Vezels 4.05 g
Allergenen Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.