Griekse salade met quinoa

Griekse salade met quinoa

Kies voor een gezonde maar vooral ook lekkere maaltijd met voedzame quinoa én de ingrediënten van een klassieke Griekse salade: kerstomaatjes, rode ui, paprika, komkommer, oregano en uiteraard ook feta. Een maaltijdsalade om van te genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
quinoa
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
gedroogde oregano

Bereidingswijze

  • Breng per persoon 200 milliliter gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer regelmatig om.
  • Snij de paprika in fijne blokjes. Snij de komkommer in halve maantjes. Snij de rode ui in heel fijne schijfjes. Halveer de kerstomaatjes en de olijven. Snij de feta in blokjes.
  • Schep alle groenten, feta en quinoa door elkaar, kruid met peper en zout. Meng de olijfolie met de wittewijnazijn en de oregano. Besprenkel de salade met deze dressing en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 130 g quinoa
  • 1 gele paprika
  • ½ komkommer
  • 1 rode ui
  • 125 g kers­tomaten
  • 40 g zwarte olijven
  • 150 g feta
  • 1 kl gedroogde oregano

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 614 kcal
  • Koolhydraten 54.92 g
  • Suikers 9.74 g
  • Vetten 31.56 g
  • Verzadigde vetten 13.73 g
  • Eiwitten 24.46 g
  • Vezels 8.12 g

Allergenen Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.