Griekse salade met gehaktballetjes

Griekse salade met gehaktballetjes

We nemen de topklassieker Griekse salade en maken er een echte maaltijd van door heerlijke, kruidige gehaktballetjes toe te voegen. Crunchy groentjes, zoutige feta en dan lekker warme gehaktballetjes erbij? Yes please! Geniet van deze lekkere, koolhydraatarme maaltijd!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
feta

Bereidingswijze

  • Snij de helft van de rode ui fijn, snij de andere helft in halve ringen. Breng water aan de kook in een waterkoker. Doe de rode uiringen in een kommetje en giet er het hete water over. Laat even trekken. Hak de helft van de munt heel fijn, pluk de blaadjes van de rest van de munt.
  • Doe het gehakt in een kom, samen met de fijngesneden rode ui, de fijngesneden munt, de oregano, peper en zout. Meng goed en vorm er met vochtige handen ongeveer 5 gehaktballetjes per persoon van.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom aan, tot ze helemaal doorbakken zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Giet de rode ui af en meng er de helft van de wittewijnazijn en de suiker door. Kruid met peper en zout. Roer goed om en laat even rusten.
  • Halveer de kerstomaten. Snij de komkommer overlangs in 4 en snij dan in plakjes. Halveer de zwarte olijven. Snij de gele paprika in reepjes. Snij de feta in blokjes.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de rest van de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  • Haal de rode ui uit de marinade. Doe de paprika, kerstomaten, komkommer, rode ui en zwarte olijven in een kom. Giet er de dressing over en meng. Schep er dan voorzichtig de fetablokjes door. Verdeel over borden en leg er de gehaktballetjes bij, werk af met de muntblaadjes en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode ui
  • 10 g munt
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 125 g kers­tomaten
  • ½ komkommer
  • 30 g zwarte olijven
  • 1 gele paprika
  • 100 g feta

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 el witte­wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 729 kcal
  • Koolhydraten 26.89 g
  • Suikers 18.16 g
  • Vetten 53.41 g
  • Verzadigde vetten 18.28 g
  • Eiwitten 35.07 g
  • Vezels 6.46 g

Allergenen Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.