Griekse risotto van orzo met tomaat en feta

Griekse risotto van orzo met tomaat en feta

Risotto mag dan al uitgevonden zijn in Italië, met lokale producten kan je er originele variaties mee maken. Ditmaal reizen we naar Griekenland en maken we een lekkere versie met orzo, dat is Griekse pasta, tomaten en feta. Het is een beetje zoals Griekse salade, maar dan in een winters jasje. Zalig comfort food!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
orzo
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
feta

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de courgette in blokjes. Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de ui, knoflook en courgette toe. Laat 2 minuten stoven op matig vuur.
  • Snij ondertussen de tomaten in blokjes. Snij de zwarte olijven in schijfjes.
  • Voeg de orzo, tomatenpuree en het hete water toe aan de pan. Roer goed om en zet een deksel op de pan, zet het vuur laag. Laat 12 minuten garen, roer regelmatig om. Snij ondertussen de bladpeterselie fijn. Snij de feta in blokjes.
  • Roer de tomatenblokjes en zwarte olijven door de risotto. Laat nog 2 minuten verder garen op laag vuur. Kruid met peper en zout.
  • Roer de bladpeterselie door het gerecht. Serveer de risotto van orzo met de fetablokjes erbovenop.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ courgette
  • 2 tomaten
  • 40 g zwarte olijven
  • 125 g orzo
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 10 g blad­peterselie
  • 100 g feta

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 545 kcal
  • Koolhydraten 59.23 g
  • Suikers 15.2 g
  • Vetten 23.35 g
  • Verzadigde vetten 9.62 g
  • Eiwitten 20.82 g
  • Vezels 8.32 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.