Griekse rijstschotel

Een supereenvoudige maaltijd en toch een waar smaakbommetje, deze Griekse rijstschotel! Een rijkgevulde vegetarische schotel met rijst, courgette, rode paprika, ui, zwarte olijven en feta. Een heerlijk kommetje comfort food, Greek style!
Ingrediënten

jasmijnrijst

courgette

ui

rode paprika

zwarte olijf

bladpeterselie

feta

Provençaalse kruiden

tomatenpassata
Bereidingswijze
- Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
- Snij de courgette, ui en paprika in gelijke blokjes. Snij de olijven in plakjes. Snij de peterselie fijn. Verkruimel de feta.
- Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de courgette, paprika en ui toe. Roerbak voor 5 minuten en voeg de Provençaalse kruiden toe en kruid met peper en zout. Voeg de tomatenpassata toe. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen en roer er dan de rijst en de plakjes olijven door.
- Serveer met de verkruimelde feta en fijngesneden peterselie erover gestrooid.
Ingrediënten voor 2 personen
- 150 g jasmijnrijst
- 1 courgette
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 40 g zwarte olijven
- 10 g bladpeterselie
- 100 g feta
- 1 kl Provençaalse kruiden
- 350 ml tomatenpassata
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 705 kcal
- Koolhydraten 84.76 g
- Suikers 19.03 g
- Vetten 29.7 g
- Verzadigde vetten 10.42 g
- Eiwitten 20.23 g
- Vezels 10.37 g
Allergenen Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.