Griekse rijstschotel

Griekse rijstschotel

Een supereenvoudige maaltijd en toch een waar smaakbommetje, deze Griekse rijstschotel! Een rijkgevulde vegetarische schotel met rijst, courgette, rode paprika, ui, zwarte olijven en feta. Een heerlijk kommetje comfort food, Greek style!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
Provençaalse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­passata

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de courgette, ui en paprika in gelijke blokjes. Snij de olijven in plakjes. Hak de peterselie fijn. Verkruimel de feta.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de courgette, paprika en ui toe. Roerbak voor 5 minuten en voeg de Provençaalse kruiden toe en kruid met peper en zout. Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpassata toe. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen en roer er dan de rijst en de plakjes olijven door.
  • Serveer met de verkruimelde feta en fijngehakte peterselie erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 40 g zwarte olijven
  • 10 g blad­peterselie
  • 100 g feta
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 350 ml tomaten­passata

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 698 kcal
  • Koolhydraten 83.54 g
  • Suikers 17.81 g
  • Vetten 29.66 g
  • Verzadigde vetten 10.4 g
  • Eiwitten 19.99 g
  • Vezels 9.87 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.