Griekse pizzetta's

Griekse pizzetta's

Pizzetta's zijn onze favoriete 'hack' om snel en lekker pizza klaar te maken: het zijn pitabroodjes die je belegt zoals een pizza. Gemakkelijk, snel klaar en toch overheerlijk. Ook de kinderen zullen ervan smullen! Deze pizzetta's beleggen we met een soort van Griekse salade. Een topcombinatie!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
puntpaprika
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
grote pitabroodje
Ingredientfoto
emmental
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
feta

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Snij de helft van de rode ui in zo fijn mogelijke plakjes, snij de rest van de rode ui fijn en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de fijngesneden rode ui en de knoflook aan gedurende 2 minuten. Voeg de helft van de oregano en de passata toe en laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  • Snij de puntpaprika in ringen. Halveer de olijven. Halveer de pitabroodjes en leg ze met de opengesneden kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de tomatensaus over de pitabroodjes. Beleg met de paprikaringen en zwarte olijven. Strooi er de geraspte kaas over, kruid met peper en zout en de rest van de oregano. Zet de pizzetta's 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Halveer de komkommer overlangs en snij in fijne plakjes. Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Snij de blaadjes van de basilicum in fijne reepjes. Verkruimel de feta.
  • Haal de pizzetta's uit de oven en beleg ze met de komkommer, fijne plakjes rode ui en de kerstomaatjes. Overstrooi met de basilicum en de verkruimelde feta.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl gedroogde oregano
  • 250 ml tomaten­passata
  • 1 puntpaprika
  • 40 g zwarte olijven
  • 2 grote pitabroodjes
  • 40 g emmentaler
  • ½ komkommer
  • 125 g kers­tomaten
  • 10 g basilicum
  • 100 g feta

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 623 kcal
  • Koolhydraten 57.85 g
  • Suikers 12.51 g
  • Vetten 30.58 g
  • Verzadigde vetten 14.06 g
  • Eiwitten 24.49 g
  • Vezels 11.38 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.