Griekse pizzetta's

Griekse pizzetta's

Pizzetta's zijn onze favoriete 'hack' om snel en lekker pizza klaar te maken: het zijn pitabroodjes die je belegt zoals een pizza. Gemakkelijk, snel klaar en toch overheerlijk. Ook de kinderen zullen ervan smullen! Deze pizzetta's beleggen we met een soort van Griekse salade. Een topcombinatie!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
pita­broodje
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
feta

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de helft van de rode ui in zo fijn mogelijke plakjes, snij de rest van de rode ui fijn. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de fijngesneden rode ui aan gedurende 2 minuten. Voeg de helft van de oregano en de passata toe en laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  • Snij de rode paprika in fijne reepjes. Halveer de olijven. Halveer de pitabroodjes en leg ze met de opengesneden kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de tomatensaus over de pitabroodjes. Beleg met de paprikareepjes en zwarte olijven. Je kan de plakjes rode ui ook toevoegen, of ze rauw gebruiken om de pizzetta's mee af te werken. Kruid met peper en zout en de rest van de oregano. Zet de pizzetta's 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Halveer de komkommer overlangs en snij in fijne plakjes. Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Snij de blaadjes van de basilicum in fijne reepjes. Verkruimel de feta.
  • Haal de pizzetta's uit de oven en beleg ze met de komkommer, de kerstomaatjes en eventueel de rauwe fijne plakjes rode ui. Overstrooi met de basilicum en de verkruimelde feta.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode ui
  • 1 el gedroogde oregano
  • 250 ml tomaten­passata
  • 1 rode paprika
  • 40 g zwarte olijven
  • 4 pita­broodjes
  • ½ komkommer
  • 125 g kers­tomaten
  • 10 g basilicum
  • 100 g feta

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 707 kcal
  • Koolhydraten 88.73 g
  • Suikers 13.42 g
  • Vetten 25.7 g
  • Verzadigde vetten 10.11 g
  • Eiwitten 25.21 g
  • Vezels 11.24 g

Allergenen Ei, Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.