Griekse pastasalade

Griekse pastasalade

Een klassieke Griekse salade heb je ongetwijfeld al eens geproefd, met tomaat, paprika, komkommer, olijven, een heerlijke frisse dressing en uiteraard fetakaas. Wij maakten een lekker vullende variant, met fregola sarda pasta erbij, dat zijn kleine leuke pastabolletjes. Een heerlijke maaltijdsalade!

Ingrediënten

Ingredientfoto
fregola sarda
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
gedroogde oregano

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de fregola sarda beetgaar in 8 minuten. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.
  • Halveer de kerstomaatjes. Snij de komkommer overlangs in 4 en snij dan in plakjes. Snij de ui in halve ringen. Halveer de zwarte olijven. Snij de gele paprika in reepjes. Snij de feta in blokjes. Hak de peterselie fijn.
  • Meng de olijfolie met de wittewijnazijn, de oregano en de fijngehakte peterselie. Kruid bij met peper en zout. Dit is de vinaigrette.
  • Meng de fregola sarda met de vinaigrette. Voeg de kerstomaten, de komkommer, de zwarte olijven, de plakjes ui, de paprika en de feta toe. Schep voorzichtig om en verdeel over de borden.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 130 g fregola sarda
  • 250 g kers­tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 40 g zwarte olijven
  • 1 gele paprika
  • 150 g feta
  • 10 g blad­peterselie
  • 1 kl gedroogde oregano

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 703 kcal
  • Koolhydraten 67.38 g
  • Suikers 13.21 g
  • Vetten 35.55 g
  • Verzadigde vetten 14.05 g
  • Eiwitten 23.9 g
  • Vezels 11.32 g

Allergenen Gluten, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.