Griekse pasta met puttanescasaus en feta

Griekse pasta met puttanescasaus en feta

Puttanescasaus kennen we natuurlijk van de heerlijke pasta puttanesca. Een heerlijke tomatensaus verrijkt met onder andere olijven, kappertjes en knoflook. Deze saus smaakt ook heerlijk bij orzo, dat is een Griekse pastasoort en feta. Moet je maar eens proeven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
orzo
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
feta

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af, maar hou per persoon 100 milliliter van het kookvocht bij. Spoel de orzo met heet water.
  • Snij de sjalot in fijne plakjes. Pers de knoflook. Snij de courgette overlangs in twee en snij in dunne plakjes. Snij de tomaten in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de sjalot toe. Voeg na 1 minuut ook de knoflook, Italiaanse kruiden en courgetteplakjes toe. Roerbak voor 3 minuten en voeg de tomatenpuree toe, roer om en laat 1 minuut meebakken. Voeg de tomaten en het kookvocht van de pasta toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen.
  • Halveer de olijven. Voeg de olijven en kappertjes aan de saus toe en laat nog 5 minuten garen. Snij de feta in blokjes.
  • Serveer de orzo met de puttanescasaus. Werk af met blokjes feta.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 125 g orzo
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 40 g zwarte olijven
  • 1 el kappertjes
  • 150 g feta

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 620 kcal
  • Koolhydraten 62.07 g
  • Suikers 13.39 g
  • Vetten 28.94 g
  • Verzadigde vetten 13.3 g
  • Eiwitten 25.67 g
  • Vezels 7.43 g

Allergenen Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.