Griekse ovenschotel (Briam) met gebakken feta

Briam is een bij ons minder bekende ovenschotel uit Griekenland, maar daarom niet minder lekker! Heerlijke ovengeroosterde groenten in tomatensaus met oregano, waar we ook nog feta bij doen, die lekker zacht en smeuïg wordt in de oven. Smullen maar!
Ingrediënten

aubergine

knoflook

vastkokende aardappel

courgette

tomaat

tomatenpassata

gedroogde oregano

feta

bladpeterselie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergine in plakjes. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de plakjes aubergine 4 minuten aan elke kant. Schep uit de pan en kruid met peper en zout.
- Pel en snij de knoflook in plakjes. Was en snij de aardappelen in blokjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de aardappelblokjes 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
- Snij de courgette en de tomaat in plakjes. Doe de passata in een grote kom en meng er de plakjes knoflook, gedroogde oregano en peper en zout door.
- Hussel de groenten voorzichtig door de saus en schep dan over in een ovenschotel. Maak plaats vrij in het midden en leg de blok feta in het midden. Kruid het geheel met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Hak de bladpeterselie fijn.
- Serveer de ovenschotel met de bladpeterselie erover gestrooid en de extra vierge olijfolie erover gedruppeld.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 aubergine
- 1 teentje knoflook
- 300 g vastkokende aardappelen
- ½ courgette
- 1 tomaat
- 250 ml tomatenpassata
- 1 kl gedroogde oregano
- 100 g feta
- 10 g bladpeterselie
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 1 el olijfolie extra vierge
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 564 kcal
- Koolhydraten 43.75 g
- Suikers 8.35 g
- Vetten 34.32 g
- Verzadigde vetten 10.82 g
- Eiwitten 16.01 g
- Vezels 11.15 g
Allergenen Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.