Griekse gemarineerde kip met tzatziki en feta

Griekse gemarineerde kip met tzatziki en feta

We gaan op reis naar Griekenland met een heerlijk koolhydraatarm gerecht: gemarineerde kipfilets met daarbij frisse tzatziki, een knapperige salade en feta. Zo veel lekkere smaken op één bord, en toch zo licht. Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
magere Griekse yoghurt
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
kers­tomaat

Bereidingswijze

  • Pers de knoflook. Doe de olijfolie in een kommetje, samen met de knoflook, oregano, peper en zout. Bestrijk de kipfilets met deze gekruide olie. Laat marineren in de koeling.
  • Rasp de helft van de komkommer met een grove rasp. Leg de geraspte komkommer in een zeef, bestrooi met wat zout en laat het overtollige vocht uitlekken.
  • Snij 3/4de van de munt fijn. Verkruimel de feta. Doe de uitgelekte komkommer in een kom. Meng er de yoghurt en de helft van de wittewijnazijn door. Voeg de fijngesneden munt en de helft van de verkruimelde feta toe en breng op smaak met peper. Meng goed. Dit is de tzatziki.
  • Verhit een antikleefpan en bak de gemarineerde kipfilets 5 minuten per kant.
  • Snij de rest van de komkommer in blokjes. Snij de rode ui fijn. Halveer de kerstomaatjes. Meng door elkaar, samen met de extra vierge olijfolie en de rest van de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de gebakken kipfilets met de groenten en de tzatziki. Strooi er de rest van de feta over en werk af met een blaadje munt.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 2 kipfilets
  • 1 komkommer
  • 10 g munt
  • 100 g feta
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • ½ rode ui
  • 125 g kers­tomaten

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 552 kcal
  • Koolhydraten 19.74 g
  • Suikers 14.99 g
  • Vetten 30.73 g
  • Verzadigde vetten 11.47 g
  • Eiwitten 47.42 g
  • Vezels 3.54 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.