Griekse frittata met courgette, paprika en feta

Griekse frittata met courgette, paprika en feta

Italy meets Greece in deze originele frittata met courgette, puntpaprika, oregano en blokjes feta. Wat een heerlijke combinatie! De frittata werken we af met frisse gemarineerde kerstomaatjes. Kleurrijk en o zo gezond. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
puntpaprika
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de puntpaprika in ringen. Snij de courgette in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan die in de oven mag. Heb je die niet, dan kan je later overscheppen op een bakplaat. Voeg de ui, knoflook, puntpaprika en courgette toe. Roerbak 5 minuten. Voeg de gedroogde oregano toe en roer om.
  • Breek de eieren in een kom en klop los. Kruid met peper en zout. Snij de feta in blokjes.
  • Schenk het eimengsel in de pan. Leg er de blokjes feta bij. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes garen. Verwarm de grill van de oven voor.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Dit is de dressing.
  • Snij de sjalot fijn. Snij de kerstomaten in kwartjes. Hak de bladpeterselie fijn. Meng de kerstomaten met de sjalot, de bladpeterselie en de dressing.
  • Zet de frittata nog 2 minuten onder de grill van de oven. (Kan je pan niet in de oven? Schuif de frittata dan op een met bakpapier beklede bakplaat).
  • Laat de frittata voorzichtig op een groot bord glijden. Snij in spieën en serveer met de gemarineerde kerstomaten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 puntpaprika
  • 1 courgette
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 4 bio-eieren
  • 200 g feta
  • 1 sjalot
  • 250 g kers­tomaten
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 1½ el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 691 kcal
  • Koolhydraten 23.57 g
  • Suikers 16.22 g
  • Vetten 50.91 g
  • Verzadigde vetten 20.34 g
  • Eiwitten 33.54 g
  • Vezels 7.53 g

Allergenen Ei, Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.