Griekse balletjes in tomatensaus met bulgur en feta

Griekse balletjes in tomatensaus met bulgur en feta

Balletjes in tomatensaus, maar dan met Griekse smaken! Daarbij serveren we tabouleh van bulgur, afgewerkt met feta. Een heerlijk bordje Zuiderse smaken waar je van zal genieten.

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
bulgur
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
feta

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil en snij de wortel in fijne blokjes. Hak de bladpeterselie fijn.
  • Meng in een kom het gehakt met de helft van de ui, de helft van de peterselie en de helft van de oregano. Kruid met peper en zout. Kneed met vochtige handen tot één geheel. Rol er dan gelijke balletjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom aan gedurende 5 minuten. Schep ze uit de pan en hou apart. Voeg nu de rest van de ui, de knoflook en de wortel toe aan de pan. Laat zachtjes stoven gedurende 5 minuten.
  • Voeg de rest van de oregano en de tomatenblokjes toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de laatste 5 minuten de gehaktballetjes toe. Kruid met peper en zout.
  • Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op. Doe de bulgur in een kom en schenk er de bouillon bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  • Snij de tomaat in fijne blokjes. Verkruimel de feta. Roer de rest van de peterselie, de tomatenblokjes en de extra vierge olijfolie door de bulgur. Serveer samen met de gehaktballetjes in tomatensaus en werk af met de feta.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 10 g blad­peterselie
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 150 g bulgur
  • 1 tomaat
  • 100 g feta

Uit jouw keuken

  • 1½ el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 927 kcal
  • Koolhydraten 68.6 g
  • Suikers 12.98 g
  • Vetten 49.55 g
  • Verzadigde vetten 17.51 g
  • Eiwitten 45.95 g
  • Vezels 16.44 g

Allergenen Selderij, Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.