Grieks groentestoofpotje met feta

Grieks groentestoofpotje met feta

Een berg lekkere groenten, een smakelijk tomatensausje erbij en afgewerkt met feta, dat is dit heerlijke Grieks groentestoofpotje! Gemakkelijk klaar te maken in één pot, lekker licht en o zo smaakvol. Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
venkel
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
feta

Bereidingswijze

  • Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Snij de venkel in blokjes. Halveer de courgette in de lengte en snij dan in halve maantjes. Snij de gele paprika in reepjes. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een stoofpot en voeg de ui, knoflook, champignons en venkel toe. Roerbak 5 minuten.
  • Voeg nu de rest van de olijfolie, de courgette, paprika en gedroogde oregano toe. Roerbak opnieuw 5 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree en per persoon 100 milliliter water toe. Schep goed om en laat nog 5 minuten pruttelen.
  • Hak de bladpeterselie fijn en verkruimel de feta.
  • Roer de wittewijnazijn door het gerecht. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Schep in diepe borden en werk af met de fijngehakte peterselie en de verkruimelde feta.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ venkel
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 250 g champignons
  • 1 kl gedroogde oregano
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 10 g blad­peterselie
  • 200 g feta

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 557 kcal
  • Koolhydraten 27.57 g
  • Suikers 18.72 g
  • Vetten 36.89 g
  • Verzadigde vetten 17.31 g
  • Eiwitten 24.86 g
  • Vezels 11.47 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.