Gratin met wortel en pastinaak, kippengehakt en aardappel

Gratin met wortel en pastinaak, kippengehakt en aardappel

De winter in een ovenschotel brengen? Kunnen we! Ontdek deze zalige combinatie van wortelgroenten, tijm en kippengehakt onder een dakje van gratinaardappelen. Lekkere kost van hier, waar je het hele gezin mee zal plezieren. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de aardappelen en snij in fijne plakjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de plakjes 5 minuten. Giet af, laat uitlekken en dep droog.
  • Schil de wortelen en pastinaak en snij in fijne stukjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de wortel, pastinaak en tijm toe. Laat 1 minuut stoven en voeg dan per persoon 2 eetlepels water toe. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten pruttelen tot het water verdampt is.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een aparte pan en bak het gehakt. Kruid met peper en zout.
  • Pers de knoflook. Meng de lichte room met de geperste knoflook en kruid met peper en zout. Vet een ovenschaal in met boter. Schik de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes dakpansgewijs in de schaal. Verdeel hierover het gehakt en dan de gestoofde groenten. Giet hierover de helft van het roommengsel. Schik hierop dakpansgewijs de rest van de aardappelplakjes. Giet hierover de rest van het roommengsel en strooi er de gratinkaas over. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven en tenslotte nog 3-4 minuten onder de grill voor een goudbruin korstje en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 4 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 2 takjes tijm
  • 300 g kippengehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 brikje lichte room
  • 40 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 kl boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 881 kcal
  • Koolhydraten 64.54 g
  • Suikers 15.76 g
  • Vetten 45.87 g
  • Verzadigde vetten 17.99 g
  • Eiwitten 44.97 g
  • Vezels 16.95 g

Allergenen Lactose, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.