Gratin met vis en broccoli

Gratin met vis en broccoli

Een gezondere en lichtere versie van de Britse klassieker 'fish pie'. We maken een heerlijke ovenschotel met gepocheerde stukjes vis en beetgare broccoliroosjes. In het sausje doen we mosterd voor een licht scherpe smaak. Het krokante korstje van kaas en amandelmeel bovenaan maakt het af!

Ingrediënten

Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
vismengeling
Ingredientfoto
amandel­poeder
Ingredientfoto
harde geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Snij de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snij in kleine blokjes van 1 cm. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de broccoli 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • Doe de melk in een kookpotje en warm op. Dep de vis droog met keukenpapier, snij in blokjes en voeg toe aan de melk. Zet het vuur zacht, zodat de melk niet kookt. Laat 6 minuten garen.
  • Verwarm de grill van de oven voor op 200 °C. Meng het amandelpoeder met de helft van de geraspte kaas.
  • Schep de vis voorzichtig uit de melk en laat even uitlekken. Kruid met peper en zout. Meng het maïszetmeel met per persoon 1 eetlepel water. Breng de melk opnieuw aan de kook en voeg het maïszetmeelpapje toe. Wanneer de melk begint te binden, haal ze van het vuur en roer er de mosterd en de rest van de geraspte kaas door. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schep er nu voorzichtig de broccoliroosjes en de gepocheerde vis door.
  • Schep over in een ovenschaal en strooi er het amandelpoeder-mengsel over. Zet enkele minuten onder de grill van de oven voor een goudbruin korstje en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 broccoli
  • 300 g vismengeling
  • 30 g amandel­poeder
  • 30 g harde geraspte kaas

Uit jouw keuken

  • 300 ml melk
  • 1 el mosterd
  • 2 el maïszetmeel
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 460 kcal
  • Koolhydraten 29.93 g
  • Suikers 11.63 g
  • Vetten 16.06 g
  • Verzadigde vetten 4.93 g
  • Eiwitten 46.61 g
  • Vezels 10.65 g

Allergenen Vis, Weekdieren, Gluten, Lactose, Mosterd, Soja, Noten, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.