Gratin met vis en broccoli

Gratin met vis en broccoli

Een gezondere en lichtere versie van de Britse klassieker 'fish pie'. We maken een heerlijke ovenschotel met gepocheerde stukjes vis en beetgare broccoliroosjes. In het sausje doen we mosterd voor een scherpe smaak. Het krokante korstje van kaas en amandelmeel bovenaan maakt het af!

Ingrediënten

Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
vismengeling
Ingredientfoto
harde geraspte kaas
Ingredientfoto
amandel­poeder

Bereidingswijze

  • Snij de broccoli in kleine roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de broccoliroosjes 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • Doe de melk in een steelpannetje en leg de visblokjes erbij. Breng aan de kook en laat 3 minuten zachtjes pruttelen. Let op dat de melk niet overkookt.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de helft van de geraspte kaas met het amandelpoeder.
  • Schep de vis voorzichtig uit de melk. Plet zachtjes met een vork en kruid met peper en zout. Meng het maïszetmeel met per persoon 1 eetlepel water. Breng de melk opnieuw aan de kook en voeg het maïszetmeelpapje toe. Wanneer de melk begint te binden, haal ze van het vuur en roer er de mosterd en de rest van de geraspte kaas door. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Schep er nu voorzichtig de broccoliroosjes en de gepocheerde vis door.
  • Schep over in een ovenschaal en strooi er het amandelpoeder-mengsel over. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet nog even onder de grill van de oven voor een goudbruin korstje en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 broccoli
  • 300 g vismengeling
  • 30 g harde geraspte kaas
  • 30 g amandel­poeder

Uit jouw keuken

  • 300 ml melk
  • 1 el mosterd
  • 2 el maïszetmeel
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 460 kcal
  • Koolhydraten 29.93 g
  • Suikers 11.63 g
  • Vetten 16.06 g
  • Verzadigde vetten 4.93 g
  • Eiwitten 46.61 g
  • Vezels 10.65 g

Allergenen Vis, Weekdieren, Gluten, Lactose, Mosterd, Soja, Selderij, Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.